Äventyrskonfa 18/19

Gillar du äventyr och rejäla utmaningar? Du som väljer detta alternativ kan göra dig beredd på äventyr i form av paddling, grottkrypning, klättring med mera. Vi blandar musik, lekar och undervisning – det blir en skön blandning av garv och allvar. Framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

UPPLÄGG

Äventyrskonfa träffas onsdagar kl.18-20 i Furulundskyrkan, men när vi har äventyr gäller andra tider. Det ingår också att åka på två helgläger.

VIKTIGA DATUM

Föräldraträff onsdag 12 sep kl.18-19.30 i Furulundskyrkan.
Konfastart onsdag 19 sep kl.18-20 i Furulundskyrkan. Vissa onsdagar förlänger vi.
Läger 5-7 okt 2018 och 22-24 mars 2019
Konfirmationsgudstjänst 25 maj 11.00, 2019

KOSTAR DET NÅT? ANMÄLAN?

Äventyrskonfa är kostnadsfritt.
Anmälan görs via ett formulär här på hemsidan> till ANMÄLAN

FRÅGOR?

Kontakta Kristoffer Sten, pedagog
031-340 42 57 │0705-76 72 02
E-post • Kristoffer Sten

Sommarkonfa 19

Om du gillar läger eller har svårt att få tid till konfa under läsåret så är detta alternativet för dig! Stor del av konfan är på sommarlovet. Det blir lek, bad, undervisning och musik, men framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

UPPLÄGG

Sommarkonfa ses en långhelg i maj, två veckor i juni och några dagar i juli. Ett kortare och ett längre läger ingår. Efter sommaren ses vi några kvällar och förbereder oss för konfirmationen.

VIKTIGA DATUM

Föräldraträff och gudstjänst: Söndag 24 februari:
kl.17.00 Gudstjänst i Furulundskyrkan.
kl.19.00-20.30 Föräldraträff

Träff 1 för sommarkonfan: Sön 3 mars kl.14-19
Träff 2: Onsdag 10 april kl.17-21 Påsktema
9-12 maj • Läger – OBS! Du behöver ta ledigt från skolan fredagen den 10 maj
13-20 juni • Läger på Vrångö
24-28 juni • Dagträffar i Furulundskyrkan
1-2 juli • Dagträffar i Furulundskyrkan
3 juli • Sommaravslutning (ev. kvällstid).
Träffar inför konfagudstj •21 aug, 28 aug, 4 sep
Konfirmationsgudstjänst 7 sep kl.11, 2019

KOSTAR DET NÅT? ANMÄLAN?

Sommarkonfa kostar 2000 kr. (Du kan ansöka om bidrag)
Anmälan görs via ett formulär här på hemsidan > till ANMÄLAN

FRÅGOR?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • Daniel Kaiberger

Frågor & svar om konfa

HUR ANMÄLER MAN SIG?

Du anmäler dig via formuläret som finns här på hemsidan > till formuläret

VEM FÅR KONFIRMERAS?

– Alla födda 2004 eller tidigare. Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Är man inte döpt så kan man ändå vara med. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

HUR MÅNGA GUDSTJÄNSTER MÅSTE MAN GÅ PÅ?

– Under konfatiden vill vi att du deltar i minst 12 gudstjänster.

MÅSTE MAN HÄNGA MED PÅ LÄGER?

– Ja! Läger är fantastiska när det gäller att bygga gemenskap och grupp-känsla. På läger lär man känna varandra lite mer på djupet. Missar man lägren så missar man en stor del av sin konfirmationstid. Har du frågor om just ditt läger så prata med din konfaledare.

VAD KOSTAR DET?

– En av årets grupper är kostnadsfria och en har en deltagaravgift. Vill du anmäla dig till gruppen med avgift, men är osäker på om du har råd, finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val! Hör med ansvarig för respektive grupp för mer information.