Furulunds församling anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. I nuläget innebär det att kyrkorna fortsätter med verksamheter och att fira gudstjänst ungefär som vanligt, men iakttar försiktighet.

Fridshälsning
Istället för att ta varandra i hand när vi önskar varandra Herrens frid, hälsar vi ”på avstånd” och respekterar skyddsavståndet.

Doppa brödet
Nattvardsutdelandet kommer att vara annorlunda. Vid nattvarden tillämpar vi ”intinktion”, d.v.s. brödet doppas i nattvardsbägaren. Präst kommer att doppa brödet i vinet och räcka över det till mottagaren.

Bara välsignelsen
Inget bröd och vin. Ett annat alternativ är att gå fram och ta emot välsignelsen, men inte bröd och vin. I så fall lägger du din högra hand på din vänstra axel. Det är en signal som prästen förstår.

Kyrkfika

Inget kyrkfika kommer att finnas under några veckor.

Prioritera handhygien • visa hänsyn

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
• Tvätta händerna ofta och ordentligt med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.
• Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
• Visa hänsyn och stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra. Obs att under en period framöver har regeringen slopat karensdagen.

Furulunds församling om Coronaviruset

%d bloggare gillar detta: