Önskar Er ett Gott Nytt År2021!
Vilket annorlunda år vi upplevt, med många problem, men också många härliga glädjeämnena!
Våra vänner i Kosovo är så innerligt tacksamma att vi klarat inte bara skicka de utlovade transporterna, utan dessutom en extra transport!
Vi känner en stor ödmjukhet och tacksamhet inför att vi har kunnat räcka ut en extra hjälpande hand till våra Vänner i Nöd i Kosovo, se nedan

Året som gått
Jag har blivit ombedd att skicka ut en avstämningsrapport för 2020, baserat på de noggrant bokförda uppgifterna från Vallhamrakyrkan. Det utförda arbetet / siffrorna, har gjort mig så välsignat glad och tacksam till alla Er och Vår Käre far i Himmelen. Vilken Välsignelse!
Förtydligande;
1. Vi har genom våra egna församlingar, Katrineholms Pingstförsamling tillsammans med privatpersoner samlat in och förmedlat 57 732 SEK extra för Corona-matinköp i bl. annat grannlandet Bulgarien.
2. Vi har förmedlat 4400 SEK extra från Sollebrunn till Evangelisationsstöd i Kosovo.
3. Vi har skickat ner packad extra mat till ett värde av ca 40 000 med transporterna, som sponsrat av privatpersoner i våra församlingar.
4. Östhjälpen har tyvärr varit tvingade att sänka sitt stöd från 60 000 till 30 000 detta år, på grund av de stora Coronaeffekterna på försäljningen.
5. Utöver detta finns redan insamlade medel för extra nödhjälpsinköp för mat, etc, hos Vallhamra ca 5 000, och hos Furulund /Öjersjö ca 15 000

Kommande År!
Inför nästa år så önskas första bilen med material redan i början av April, då materialet beräknas vara slut. Då vi är de enda som har kommit igenom med material de senaste, så vill vi gärna ställa upp. Tyskland och Schweiz har varit stoppade. Hoppas dom kommer igång!
Materialmässigt så har våra vänner i FA-fyndet, PK Second Hand och Pingst i Grästorp fyllt våra senaste bilar så väl med så mycket fint, så vårat lager i Jonsered har fyllts upp rejält, då inte allt fått plats på bilen. Stort tack! Vi ser framemot planeringssamtal om transporter så snart som möjligt!
Second Handbutikerna i Kosovo är öppna och behovet av billiga kläder, köksutrustning etc är extra stort. Dessutom är behovet av nödhjälpsmat och do material oändligt stort.
Fortsatta samtal skall ske i Kacanic om lokaler i mitten av januari enligt Leonora Kurti! Vännerna vill ha vårt stöd i förbön, så att frågan får en bra lösning!
De flesta i ledningsgruppen i Prishtina har haft Corona i lindrigare form, men är nu i full gång med sina projekt och arbeten. Utegångsförbud gäller efter kl.19.
Ekonomiskt så har vi i år kommit upp med + till summan vi siktade emot om vi räknar in extrainsamlingarna.
Inför 2021 vid nästa möte, (digitalt?) behöver vi samtala om det är möjligt, och hur vi skulle kunna lyfta budgeten för dels utbyte och även förstärka transportstödet. 

Önskar er ett Välsignat 2021!!
Med Vänlig Fridshälsning Stig

Bästa Kosovo Vänner och Stödjare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *