Furulundskonfa

Gillar du äventyr och utmaningar? Du som väljer detta alternativ kan göra dig beredd på äventyr i form av paddling, reflexbana, klättring med mera. Vi blandar musik, lekar och undervisning – det blir en skön blandning av garv och allvar. Framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

upplägg

Vi ses i Furulundskyrkan, onsdagar kl.17-20

viktiga datum

Hösten
Konfakvällar •
Lov •
Läger •
Konfirmation •

kostar det nåt? anmälan?

Furulundskonfa är kostnadsfritt.
Du anmäler dig här på hemsidan

Frågor?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • daniel.kaiberger@svenskakyrkan.se

Sommarkonfa

Om du gillar läger eller har svårt att få tid till konfa under läsåret så är detta alternativet för dig! Stor del av konfan är på sommarlovet. Det blir lek, bad, undervisning och musik, men framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

upplägg

Läger är en stor grej på Sommarkonfan! Vi ses också lite på hemmaplan i juni. Efter sommaren träffas vi några kvällar och förbereder oss för konfirmationen.

viktiga datum

Föräldraträff •
Konfa-start, läger •
Läger •
Läger • 1
Dagträffar •
Kvällsträffar
Konfirmation •

kostar det nåt? Anmälan?

Sommarkonfa kostar 2000 kr. (Du kan ansöka om bidrag)
Du anmäler dig här på hemsidan

Du hittar härliga bilder och filmer från lägret i juni 2021 i flödet på> Furulundskyrkans facebooksida

Frågor?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • daniel.kaiberger@svenskakyrkan.se

Frågor & svar om konfa

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig via formuläret som finns här på hemsidan > till formuläret

Vem får konfirmeras?

– Alla födda 2007 eller tidigare. Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Är man inte döpt så kan man ändå vara med. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

Hur många gudstjänster måste man gå på?

– Under konfatiden vill vi att du deltar i minst 12 gudstjänster.

Måste man hänga med på läger?

– Ja! Läger är fantastiska när det gäller att bygga gemenskap och gruppkänsla. På läger lär man känna varandra lite mer på djupet. Missar man lägren så missar man en stor del av sin konfirmationstid. Har du frågor om just ditt läger så prata med din konfaledare.

Vad kostar det?

– Tre av årets grupper är kostnadsfria och två har en deltagaravgift. Vill du anmäla dig till en grupp med avgift men är osäker på om du har råd, så finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val! Hör med ansvarig för respektive grupp för mer information.

Vad gör jag om jag har fler frågor?

– Kontakta respektive gruppansvarig. Du hittar kontaktuppgifter på sidorna om de olika konfaalternativen.

Senast uppdaterad: 31 mars 2022