Äventyrskonfa 19/20

Gillar du äventyr och rejäla utmaningar? Du som väljer detta alternativ kan göra dig beredd på äventyr i form av paddling, grottkrypning, klättring med mera. Vi blandar musik, lekar och undervisning – det blir en skön blandning av garv och allvar. Framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

UPPLÄGG

Äventyrskonfa ses i Furulundskyrkan på onsdagar kl.17-19 (med after-konfa 19-21). När vi har äventyr gäller andra tider. Det ingår också på två helgläger!

VIKTIGA DATUM

Föräldraträff • onsdag 25 sep kl.18-19.30
Konfastart • onsdag 2 okt kl.17-19
Läger • 11-13 okt 2019 och 27-29 mars 2020
Konfirmationsgudstjänst • 30 maj 2020

KOSTAR DET NÅT? ANMÄLAN?

Äventyrskonfa är kostnadsfritt.
Anmälan görs via ett formulär här på hemsidan> till anmälan konfa 19/20

FRÅGOR?

Kontakta Kristoffer Sten, pedagog
031-340 42 57 │0705-76 72 02
E-post • Kristoffer Sten

Sommarkonfa 19/20

Om du gillar läger eller har svårt att få tid till konfa under läsåret så är detta alternativet för dig! Stor del av konfan är på sommarlovet. Det blir lek, bad, undervisning och musik, men framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

UPPLÄGG

Sommarkonfa ses några gånger på våren, på läger en långhelg i maj och en vecka i juni. Sedan ses vi också lite på hemmaplan i juni.
Efter sommaren träffas vi några kvällar och förbereder oss för konfirmationen.

VIKTIGA DATUM

Föräldraträff och gudstjänst, Söndag 23 feb i Furulundskyrkan: 17.00 Gudstjänst och19.00-20.30 Föräldraträff.

Konfastart: Sön 1 mars 2020 i Furlundskyrkan
Träff 2: Onsdag 1 april
Läger:  7-10 maj och 11-18 juni
Dagläger: 22-26 juni och 29 juni-1 juli
Träffar inför konfirmationsgudstjänsten: 19 aug, 26 aug och genrep 2 sep
Konfirmationsgudstjänst: 5 sep 2020

KOSTAR DET NÅT? ANMÄLAN?

Sommarkonfa kostar 2000 kr. (Du kan ansöka om bidrag)
Anmälan görs via ett formulär här på hemsidan > till anmälan konfa 19/20

FRÅGOR?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • Daniel Kaiberger

Frågor & svar om konfa

HUR ANMÄLER MAN SIG?

Du anmäler dig via formuläret som finns här på hemsidan > till formuläret

VEM FÅR KONFIRMERAS?

– Alla födda 2005 eller tidigare. Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Är man inte döpt så kan man ändå vara med. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

HUR MÅNGA GUDSTJÄNSTER MÅSTE MAN GÅ PÅ?

– Under konfatiden vill vi att du deltar i minst 12 gudstjänster.

MÅSTE MAN HÄNGA MED PÅ LÄGER?

– Ja! Läger är fantastiska när det gäller att bygga gemenskap och grupp-känsla. På läger lär man känna varandra lite mer på djupet. Missar man lägren så missar man en stor del av sin konfirmationstid. Har du frågor om just ditt läger så prata med din konfaledare.

VAD KOSTAR DET?

– En av årets grupper är kostnadsfria och en har en deltagaravgift. Vill du anmäla dig till gruppen med avgift, men är osäker på om du har råd, finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val! Hör med ansvarig för respektive grupp för mer information.