Furulundskonfa 21/22

Gillar du äventyr och utmaningar? Du som väljer detta alternativ kan göra dig beredd på äventyr i form av paddling, reflexbana, klättring med mera. Vi blandar musik, lekar och undervisning – det blir en skön blandning av garv och allvar. Framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

upplägg

Vi ses i Furulundskyrkan, onsdagar kl.17-20

viktiga datum

Hösten 2021
Föräldraträff • Onsdag 29 september  kl. 18-19.30
Konfa-start • Onsdag 6 oktober kl.17-20.
Läger • 14-17 oktober  – du behöver be om ledighet 15 okt, vi börjar 14 okt på kvällen.
Konfakvällar • kl.17-20 onsdagarna 20 okt-15 dec, om inget annat meddelas.
Höstlov • 3 november

Våren 2022
Konfakvällar • 9 jan-18 maj kl. 17-20, om inget annat meddelas.
Lov • 16 feb och 13 april.
Läger • 24-27 mars – du behöver be om ledigt 25 mars, vi börjar 24/3 på kvällen.
Konfirmation • 21 maj 2022

kostar det nåt? anmälan?

Furulundskonfa är kostnadsfritt.
Du anmäler dig här på hemsidan

Frågor?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • daniel.kaiberger@svenskakyrkan.se

Sommarkonfa 21/22

Om du gillar läger eller har svårt att få tid till konfa under läsåret så är detta alternativet för dig! Stor del av konfan är på sommarlovet. Det blir lek, bad, undervisning och musik, men framför allt kommer vi att introducera dig till det allra största äventyret – livet med Gud!

upplägg

Läger är en stor grej på Sommarkonfan! Vi ses också lite på hemmaplan i juni. Efter sommaren träffas vi några kvällar och förbereder oss för konfirmationen.

viktiga datum

Föräldraträff • Söndag 6 mars kl.19-20.30 i Furulundskyrkan
Konfa-start, läger • 11-13 mars
Läger • 5-8 maj, du behöver be om ledigt fredag 6 maj. Lägret börjar 5 maj på kvällen.
Läger • 11-18 juni
Dagträffar • 20-23 juni i Furulundskyrkan, kl.10-15.30, om inget annat meddelas.
Midsommarledigt 24-26 juni
Dagträffar • 27-29 juni i Furulundskyrkan, kl.10-15.30, om inget annat meddelas.
Sommarledigt – vi ses igen:
Kvällsträffar  Onsdagarna 17 aug, 24 aug och 31 aug i Furulundskyrkan
Konfirmation • Lördag 3 september 2022.

kostar det nåt? Anmälan?

Sommarkonfa kostar 2000 kr. (Du kan ansöka om bidrag)
Du anmäler dig här på hemsidan

Du hittar härliga bilder och filmer från lägret i juni 2021 i flödet på> Furulundskyrkans facebooksida

Frågor?

Kontakta Daniel Kaiberger, pedagog
031-340 42 20 │ 0709 – 27 63 08
E-post  • daniel.kaiberger@svenskakyrkan.se

Frågor & svar om konfa

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig via formuläret som finns här på hemsidan > till formuläret

Vem får konfirmeras?

– Alla födda 2007 eller tidigare. Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Är man inte döpt så kan man ändå vara med. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

Hur många gudstjänster måste man gå på?

– Under konfatiden vill vi att du deltar i minst 12 gudstjänster.

Måste man hänga med på läger?

– Ja! Läger är fantastiska när det gäller att bygga gemenskap och gruppkänsla. På läger lär man känna varandra lite mer på djupet. Missar man lägren så missar man en stor del av sin konfirmationstid. Har du frågor om just ditt läger så prata med din konfaledare.

Vad kostar det?

– Tre av årets grupper är kostnadsfria och två har en deltagaravgift. Vill du anmäla dig till en grupp med avgift men är osäker på om du har råd, så finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val! Hör med ansvarig för respektive grupp för mer information.

Vad gör jag om jag har fler frågor?

– Kontakta respektive gruppansvarig. Du hittar kontaktuppgifter på sidorna om de olika konfaalternativen.

Senast uppdaterad: